Tadić: Bolji standard krajem 2010.

Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da krajem 2010. godine očekuje prva značajna poboljšanja životnog standarda građana.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

07:58

Default images

Kako je najavio, narednih godina u Srbiji ulagaće se u infrastrukturu, odnosno u poboljšanje saobraćaja, transporta, energetike, telekomunikacija i obrazovanja.

"Ova 2010. će biti godina sa poslednjim efektima svetske ekonomske krize i verujem da na kraju ove godine možemo imati ozbiljnija poboljšanja. Dok ne dođe kraj treba građanima reći da ćemo imati suočavanja sa ozbiljnim teškoćama. Neće nam biti lako, ali sam siguran da ćemo sa jednim jasno koncipiranim planom, ne samo za ovu već i za narednih deset godina, uspeti da prebrodimo nevolje i iskušenja sa kojima se suočavamo“, rekao je Tadić.

On je naglasio da je neophodno da se stvore uslovi za razvoj i da se narednih godina očekuju značajna ulaganja u infrastrukturu.

"Moramo da imamo infrastrukturu, moramo da imamo moderne puteve. Ne možemo imati puteve iz 19. veka ako hoćemo da se takmičimo sa konkurencijom u 21. veku. Moramo da imamo ubrzanu železnicu, minimum do 160 kilometara na sat, moraju ići železnički transposrtni koridori kroz Srbiju. Moramo imati moderne telekomunikacije, tu imamo značajne rezultate u proteklih deset godina i moramo uvek ulagati u obrazovanje“, kazao je predsednik Srbije.

Tadić je istakao i da je neophodna solidarnost u trenutku kada se veliki broj stanovnika Srbije suočava sa siromaštvom, zbog čega milion ljudi veoma teško živi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: