Rada Trajković: Vratiti signal

Rada Trajković poziva nadležne da saopšte šta čine da se Srbima u centralnom Kosovu omogući da ponovo dobiju signal mobilne i fiksne telefonije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2010.

13:31

Default images

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković je za KiM radio iz Čaglavice kazala da se niko od srpskih zvaničnika "ne obraća narodu kako bi odgovorili na koji način rešavaju problem".

"Zašto ćuti (ministar za Kosovo i Metohiju) Goran Bogdanović, zašto ćuti (državni sekretar) Oliver Ivanović koji je ovih dana pozivao ljude da protestuju i zašto uopšte ne govori (državni sekretar) Zvonimir Stević koji je najodgovorniji za centralno Kosovo", upitala je ona.

Prema njenim rečima, javnost treba da bude informisana o tome kako se rešava problem ukidanja signala na Kosovu i Metohiji.

"Suština rešavanja ovog problema leži u tome što niko ne obaveštava javnost o tome - ni Ministarstvo za KiM, ni Vlada Kosova, a ni direktor Telekoma Srbije. To je trougao koji je napravio netransparentan dogovor koji se krije od javnosti. Ja ih pozivam da narod informišu o tome šta to oni rade, na povratku makar fiksne telefonije", kazala je Trajković.

Kosovska regulatorna agencija za telekomunikaciju je 23. aprila onesposobila predajnike "Telekoma" i "Telenora", kao i sistem fiksne telefonije, pa je bez signala ostalo oko 100 000 Srba u centralnom i južnom delu Kosova.

Oštećena je i oprema pet stanica koje su emitovale program na srpskom jeziku, poštujući kosovske zakone.

Nakon nekoliko dana signal mobilne telefonije ponovo je bio dostupan u nekoliko srpskih enklava, pre svih Štrpcu i Osojanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: