Đelić na Forumu u Nemačkoj

Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije, Božidar Đelić učestvovaće u Nemačkoj u radu konferencije "Evropa forum" i "Foruma ekonomije znanja".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2010.

08:20

Default images

Đelić će govoriti o tome šta Evropska Unija može i treba da ponudi zemljama kandidatima za članstvo, a tokom boravka imaće i niz bilateralnih sastanaka s nemačkim kolegama. Na konferenciji "Evropa forum" govoriće najviši zvaničnici Nemačke i Evropske unije, saopštio je kabinet Đelića, koji je i ministar za nauku i tehnološki razvoj.

Đelić će govoriti o tome šta EU može i treba da ponudi zemljama kandidatima za članstvo, a tokom boravka imaće i niz bilateralnih sastanaka s nemačkim kolegama.

Najavljeni su sastanci sa ministrom ekonomije i tehnologije, Rejnerom Briderleom, ministrom za obrazovanje i istraživanje, Anetom Šavan i državnim ministrom u Ministarstvu spoljnih poslova, Vernerom Hojerom.

Đelić će se sastati i sa savetnikom kancelara, zaduženim za evropska pitanja, Uve Korsepiusomijem i savetnikom kancelara zaduženim za spoljnopolitička pitanja, Kristofom Hojsgenom.

Potpredsednik Vlade Srbije sastaće se i s predsednikom Odbora Bundestaga za evropska pitanja, Ginterom Krihbaumom i predsednikom Odbora za spoljne poslovem Ruprehtom Polencom.

Najavljen je sastanak i s predsedavajućim frakcije SPD u nemačkom parlamentu, Frankom Valterom Štajnmajerom.

Potpredsednik Vlade Srbije će se obratiti i članovima Odbora Bundestaga za evropska pitanja, a održaće i predavanje za predstavnike Evropskog pokreta u Nemačkoj.

Đelić će, na poziv potpredsednika Svetske banke za region Evrope i Centralne Azije, Filipa Le Uerua, učestvovati na devetom “Forumu ekonomije znanja“ čija je tema "Izlazak iz krize putem znanja i inovacija".

Taj skup organizuju potpredsedništvo Svetske banke za region Evrope i Centralne Azije i Fraunhofer institut, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: