"Palma ključan čovek za Vladu"

Švedski ambasador u Srbiji Krister Bringeus je ocenio da je Dragan Marković Palma bio "ključni čovek za formiranje proevropske Vlade Srbije".

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2010.

14:15

Default images

"Jagodina je jedna dinamična i funkcionalna sredina koju vodi veliki srpski patriota Dragan Marković Palma, koji je bio ključni čovek za formiranje proevropske Vlade Srbije", rekao je Bringeus u Jagodini.

"Moj najponosniji trenutak u trogodišnjem mandatu ambasadora u Beogradu je odlazak u Stokholm, decembra prošle godine sa predsednikom Tadićem, kada je Srbija i zvanično predala kandidaturu za ulazak u Evropsku uniju", dodao je ambasador Švedske.

Na konferenciji za novinare sa Markovićem i kiparskim ambasadorom, Bringeus je dodao da će Švedska učiniti sve da pomogne Srbiji na evropskom putu.

Švedski diplomata i kiparski ambasador Homer Mavromatis su razgovarali sa Markovićem i jagodinskim privrednicima, javila je Palma plus.

Na tom sastanku je dogovoreno da 24. avgusta 30 privrednika iz Jagodine otputuje u Švedsku gde će razgovarati sa švedskim privrednicima i Srbima koji žive u toj državi.

Takođe je dogovoreno da jagodinski privrednici u drugoj polovini godine posete Kipar radi jačanja saradnje te opštine sa zemljama Evropske unije.

"Zahvaljujem se na velikoj pomoći Švedske i njenog ambasadora Kristera Bringeusa na evropskom putu Srbije. Za vreme švedskog predsedavanja Unijom desile su se tri važne stvari za Srbiju. Ukinute su vize, odmrznut je Trgovinski sporazum i predata je kandidatura za članstvo u EU. Nadamo se da će kiparsko predsedavanje Unijom 2012. godine doneti Srbiji i punopravno članstvo", naveo je Marković.

Ambasador Kipra je dodao da je ta država prijateljski nastrojena prema Srbiji i da će podržavati njena nastojanja da što pre postane članica EU.

"Bilo bi nam izuzetno drago kada bi se to desilo za vreme kiparskog predsedavanja 2012. godine, ali brzina kojom Srbija ide ka Uniji najviše zavisi od same Srbije", naveo je Mavromatis.

Ambasadori Švedske i Kipra danas su obišli i fabriku Juhor u Jagodini, Muzej naive, kao i turističko-sportsko-zabavni kompleks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: