Normalizovan aviosaobraćaj

Evropska agencija za aviosaobraćaj Evrokontrol saopštila je da u vazdušnom prostoru iznad Evrope više nema oblaka pepela iz islandskog vulkana Ejafjalajokul.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

11:25

Default images

Evrokontrol je navela da se oblak vulkanskog pepela sada nalazi samo na prostoru izmedju Islanda i severnog kraja Škotske, tako da danas ne bi trebalo da bude otkazivanja letova, javio je AP.

Avioni na linijama iz SAD za Evropu lete iznad oblasti u kojoj se nalazi oblak pepela na visini od 9.000 metara, što je znatno iznad zone zabranjenog leta, koja obuhvata prostor od površine zemlje do 6.000 metara iznad zemlje.

Svi aerodromi u Finskoj biće ponovo otvoreni danas u 11 sati, pošto su juče u podne otvoreni samo neki aerodromi u toj zemlji, uključujući helsinški, prenela je ANSA.

Erupcija islandskog vulkana ispod glečera Ejafjalajokul, koji se nalazi oko 120 kilometara jugoistočno od glavnog grada Islanda Rejkjavika, traje već devet dana, a snažno podrhtavanje tla ne prestaje, mada se intenzitet erupcije smanjio, dok se oblak pepela i dima spustio znatno niže nego što je bio proteklih dana.

Avioni Jat ervejza leteće po planiranom redu letenja, na linijama za Stokholm, Podgoricu, Beč, Rim, Pariz, London, Frankfurt, Ljubljanu, Moskvu, Tivat, Amsterdam, Brisel, Milano, Berlin, Atinu, Cirih, Sarajevo i Skoplje.

Putnici se mogu informisati o letovima i putem besplatnog telefona 0800 111 528, saopštio je nacionalni avioprevoznik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: