Italija i Rumunija pomažu Balkan

Ministri spoljnih poslova Rumunije i Italije Teodor Bakonski i Franko Fratini podržali su evropske integracije zemalja zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

19:36

Default images

Dvojica ministara dogovorili su se u Rimu o "zajedničkoj akciji na evropskom nivou u podržavanju evropskih težnji zemalja zapadnog Balkana - Srbije, Hrvatske i Albanije".

Bakonski i Fratini su definisali kao zone od strateškog interesa Balkan, Kavkaz i centralnu Evropu i naglasili potrebu konsolidovanja saradnje i zajedničkih inicijativa, prenosi danas rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Prvog dana dvodnevne posete Italiji rumunskog ministra, Fratini i Bakonski su se dogovorili da obnove Centralnoevropsku inicijativu i da doprinesu ubrzavanju ukidanja viza za građane Republike Moldavija.

Fratini je, govoreći o ekonomskoj saradnji dve zemlje, izrazio nameru da Italija bude glavni investitor u Rumuniji, gde trenutno predstavništva ima 28 000 italijanskih firmi.

Rumunskog ministra spoljnih poslova danas je primio i Papa Benedikt XVI, a to je bila prilika da Bakonski obnovi poziv da vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve poseti Rumuniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: