NS:Ilić se neće pozvati na imunitet

Lider Nove Srbije Velimir Ilić neće se pozivati na poslanički imunitet, ukoliko Jelena Trivan (DS) protiv njega podnese tužbu.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2010.

13:04

Default images

"Odluka kolegijuma RTS predstavlja klasičnu diskriminaciju predsednika NS, to je nastavak medijske hajke i još jedan pokušaj da se Ilić ukloni iz javnog života. Nova Srbija će od tužilaštva zatražiti objašnjenje na osnovu kojih kriterijuma je RTS doneo takvu odluku", kazala je potpredsednica NS Dubravka Filipovski.

Nova Srbija će, kako je navela, od tužilaštva zatražiti i objašnjenje koje je to svedoke, umesto nadležnih državnih organa, saslušao RTS ako je voditeljka "Upitnika" Olivera Jovićević javno, u jutarnjem programu te televizije izjavila da nakon emisije u studiju nije bilo nikakvih incidenata.

Kolegijum RTS-a prošle sedmice doneo je odluku da ubuduće članovima obezbeđenja političara zabrani ulazak u zgradu te televizije.

"Da li će i direktoru RTS-a (Aleksandru Tijaniću) biti zabranjeno da u zgradu te medijske kuće uđe sa obezbeđenjem ili ta odluka važi samo za lidera NS. Da li je to demokratija za koju se borimo više od 10 godina", upitala je Filipovski.

Ona je pozitivno ocenila inicijativu Demokratske stranke Srbije da kroz interpelaciju pokrene raspravu o odgovornosti ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića.

"Dobro je da se o tome raspravalja u parlamentu. Dinkić je, pre svega, odgovoran za zaduživanja i krizu u kojoj se zemlja nalazi", kazala je potpredsednica NS.

Filipovski je kao nekorektno ocenila to što predsednici NS i D S S, Ilić i Vojislav Koštunica, nisu dobili poziv za svečano otvaranje Avalskog tornja, koje je najavljeno za sutra, s obzirom da su bili u vladi kada je njegova obnova počela.

Govoreći o lokalnim izborima u Aranđelovcu 25. aprila, Filipovski je navela da NS, koja nastupa samostalno, očekuje dobre rezultate, koji će pokazati pravu snagu te stranke.

Ona se osvrnula i na konferenciju o Balkanu, koju u Sarajevu 2. juna organizuje Evropska unija, ocenivši da je taj događaj važan za Srbiju, ali da se međunarodna zajednica ponaša nekorektno.

"Međunarodna zajednica vrši politički pritisak na Srbiju da dolaskom na konferenciju posredno prizna nezavisnost Kosovo", objasnila je Filipovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: