Optuženi za terorizam u Grčkoj

U Grčkoj su pritvorena dvojica pripadnika radikalne levičarske grupe pod optužbom da stoje iza serije bombaških napada u Atini, saopštili su sudski zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

19:53

Default images

Optuženi, koji ostaju u zatvoru do suđenja, imaju 32, odnosno 31 godinu i bili su među šest osoba koje su prošlog vikenda priveli pripadnici grčke antiterorističke policije u raciji u Atini i okolini, prenela je agencija AP.

Svi uhapšeni su optuženi za terorizam i pokušaj ubistva u napadima ekstremno levičarske organizacije "Revolucionarna borba" među kojima je i ispaljivanje rakete na američku ambasadu u Atini 2007. godine.

I ostalih četvoro se nalaze u pritvoru, a pošto su se ranije ove nedelje pojavili pred istražnim sudijom.

Svi su oni negirali optužbe, navodi američka agencija i dodaje da datum njihovog suđenja još nije utvrđen.

"Revolucionarnu borbu", koja postoji od 2003. godine, mnogi smatraju naslednicom zloglasne terorističke grupe "17. novembar", koja je za više od tri decenije izvršila više od sto oružanih i terorističkih napada i ubila 23 lica, među kojima je bilo stranih diplomata i domaćih političara i privrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: