SNS: Gde se troše sredstva NIP-a

SNS traži od vlasti obrazloženje u šta su ulagana sredstva iz Nacionalnog investicionog plana i za koje namene su uzimani krediti od komercijalnih banaka.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

14:54

Default images

Član Predsedništva i Ekonomskog tima SNS Jorgovanka Tabaković rekla je na konferenciji za novinare da je spoljni dug Srbije sa 10,8 milijardi dolara koliko je iznosio 2000. godine narastao na 33 milijarde dolara.

Tabakovićeva upozorava da se u situaciji kada je javni dug dva i po puta veći od izvoza na godišnjem nivou neminovno javlja rizik da država neće imati odakle da nabavi devize za servisiranje tog duga.

"Za ekonomsku budućnost zemlje od vitalnog je značaja na koji način je upotrebljen pozajmljeni novac. Zato režim i treba da se izjasni da li je 21 milijardu dolara novog duga uložio u izgradnju moderne infrastrukture, kao pretpostavku brzog ekonomskog rasta u budućnosti, ili je taj novac proćerdao na finansiranje javne potrošnje i saniranje budžetskog deficita", rekla je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: