Holanđani žele da sarađuju

Predstavnici 15 holandskih i čak 70 srpskih kompanija iz oblasti saobraćaja, logistike i špedicije sastali su se kako bi pronašli poslovne partnere.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

14:55

Default images

Od ovog susreta partnera iz Holandije i Srbije očekuju se uspostavljanje dugoročne poslovne saradnje. Delegacija sastavljena od 15 zainteresovanih holandskih kompanija koje se bave transportom, raspoloženih za poslovanje u Srbiji i razvoj u regionu srela se sa čak 70 domaćih firmi zainteresovanih da prošire svoju delatnost.

Svaka zainteresovana strana je imala 15 minuta da predstavi svoj rad, uspostavi kontakt i ponudi saradnju.

"Za uspostavljanje poslovne saradnje nije najvažnije da li ste deo Evropske unije ili ne. Za saradnju je najvažnije da možete da obezbedite kvalitet. Jednom kad je dogovr postignut, očekuje se da ga poštujete i da posao obavljate u zadatim rokovima uz garantovan kvalitet“, kaže Adrijan Roest Krolijus iz konsultantske agencije iz oblasti saobraćaja "NEA“.

Neočekivano veliki odziv kompanija sa srpske i holandske strane pokazuju da postoji veliko interesovajne za saradnju ocenjuju u Privrednoj komori Srbije, o čemu svedoči i podatak da su prva na listi domaćih proizvoda u izvozu na holandsko tržište prošle godine bila transportna sredstva i oprema, a na uvoznoj strani drumska vozila.

"U Srbiji se radi na novim putevima, velikim zaobilaznicama i jednom kada budi završeni na njima će morati da se razvije sistem za kontrolu saobraćaja i bezbednosti. Očekuje se i veliki priliv novca iz EU, naročito za poboljšanje putne infrastrukture i zato je moja kompanija zainteresovana da uspostavi saradnju sa ovdašnjim partnerima“, smatra Piter Pedemors,"Peek Traffic"

"Srbija kao i sve zemlje bivše Jugolsavije za nas su jako važne i zato smo fokusirani na ovo tržište. Nas posebno zanima železnica i železničke saobraćajnicekoja će se sigurno razvijati. Srbija ima tri prednosti za oblast kojom se bavimo a to su putevi, želenica i reke“, objašnjava Erik Loijen, "KLG Europe"

Pored transporta, poljoprivreda, projekti za zaštitu životne sredine i alternativni izvori energije, takođe spadaju u oblasti koje imaju potencijal za razvoj holandsko-srpska privredna saradnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: