Slon povredio čoveka u zoo vrtu

U beogradskom zoološkom vrtu teško povređen 65-godišnji Miroslav Petrović kada je ušao u prostor sa slonom. On je operisan i njegovo stanje je stabilno.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 08.04.2010.

15:52

Default images

Stanje Miroslava Petrović, koji je povređen u beogradskom Zološkom vrtu, je stabilno, izjavio je portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović. Petrović je povređen u prostoru sa slonovima pri pokušaju da spase unuka koji je ranije ušao u kavez. U Zoološkom vrtu navode da incident koji se desio nije njihova odgovornost.

Miroslav Petrović je šetao sa unukom pored kaveza sa slonovima. U jednom trenutku, unuk je prešao ogradu i ušao u kavez sa životinjama. Kako bi ga izvukao, Petrović je krenuo za njim. Iza leđa dede, prema svedoćenju očevidaca, pojavio se afrički slon koji je Petrovića surlom udario u predelu grudnog koša.

"Stanje pacijenta nakon operacije je stabilno, on je u Uregnetni centar dovezen sa teškim povredama trbuha i grudnog koša. Radi se o povredi unutrašnjih organa i prelomu više rebara. On je operisan i njegovo stanje je stabilno“, rekao je potparol KCS Drago Jovanović.

Incident se desio oko dva sata posle podne. Jedan od radnika ZOO vrta video je da su deda i unuk u delu kaveza kod slona, gde ne bi trebalo da budu, jer je to prostor koji je predviđen da razdvaja životinje od posetilaca.

"Prvo je uhvatio dete, unuka, Ivan se zove i izbacio ga van, ne znam u kom delu, ali je važno da je dete izašlo neozleđeno. Kasnije se vratio, deda je ležao, da li je iz panike pao ili ga je slon napao, to ne mogu da kažem, a onda su izneli dedu spolja", rekao je Maiga Hamadahamane, veterinar Zoološkog vrta.

U Zoološkom vrtu navode da incident koji se desio nije njihova odgovornost pošto je prostor ograđen prema svim propisima, a postavljene su i table sa uputstvima da ne treba uznemiravati životinje i ulaziti u prostor gde se one nalaze.

Direktor zoo vrta Vuk Bojović rekao je Tanjugu da je prostor sa slonovima ograđen prema svim propisima, kao i da su postavljene table sa uputstvima, a da je povređeni najverovatnije preskočio zid na delu koji se koristi za hranjenje životnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: