Internet provera uplata doprinosa

Republički zavod za zdravstveno osiguranje omogućio zaposlenima da putem interneta provere uplata doprinosa za zdravstveno osiguranje od strane poslodavaca.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 08.04.2010.

00:31

Default images

U saopštenju se ukazuje da je kontrola, prikupljanje i naplata doprinosa u nadležnosti Poreske uprave, koja podatke o izmirenim, odnosno neizmirenim obavezama dostavlja Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Kako je saopšteno, potrebno je da zaposleni u "pretraživač za uplatu doprinosa" unese broj knjižice i lični broj osiguranika - LBO, koji se nalazi na prednjoj strani zdravstvene knjižice.

Pretraživač razvrstava poslodavce na "zelene", koji su izmirili obaveze, na "crvene" koji nisu izmirili obaveze i "žute" za koje Poreska uprava nije dostavila podatke.

Zakonom o zdravstvenom osiguranju, podsećaju iz RZZO-a, propisano je da zdravstvene knjižice mogu biti overene samo ukoliko su doprinos za
zdravstveno osiguranje uplaćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: