Iran: Sankcije bi nas samo ojačale

Uvođenje međunarodnih sankcija Iranu zbog njegovog nuklearnog programa samo bi ojačalo zemlju, izjavio je iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad.

Izvor: B92

Subota, 03.04.2010.

12:41

Default images

On je odbacio još jedan poziv SAD da se diplomatijom reši nuklearno pitanje njegove zemlje, zato što smatra da Vašington nije promenio svoju neprijateljsku politiku.

"Obama je najavio promene i mi smo to prihvatili, ali šta se promenilo? Da li ste ukinuli sankcije? Da li ste prestali s neprijateljskom propagandom? Da li ste prestali sa pritiskom? Da li ste promenili politiku prema Iraku, Avganistanu, Palestincima?", kazao je iranski predsednik.

Ahmadinedžad je, takođe, rekao da je pritisak koji SAD vrše na Iran imao potpuno suprotan efekat od očekivanog i da je Vašington postao izolovaniji u očima sveta, prenele su agencije.

Obama je u četvrtak rekao da će svetske sile koje se bave problemom iranskog nuklearnog programa narednih sedmica napraviti paket novih kaznenih mera za Iran, zbog toga što ta zemlja odbija da obustavi obogaćivanje uranijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: