Dečak stabilno, napadač uhapšen

Sedamnaestogodišnjak koji je teško povređen ubodom nožem u srce, operisan je u Kliničkom centru Srbije i njegovo stanje je stabilno. Policija uhapsila napadača.

Izvor: B92

Petak, 02.04.2010.

08:40

Default images

Hitna pomoć je oko pola 4 jutros dobila poziv da je u Cetinjskoj ulici u centru Beograda, maloletni P.N. izboden nožem u predelu grudi. Direktor policije Milorad Veljović kaže za B92 da je uhapšen napadač, Petar Bobić iz Beograda, inače radnik u kiosku ispred koga je i došlo do incidenta.

“Ovom događaju je prethodio sukob između Bobić Petra i maloletnog P.N. koji je bio u društvu još tri maloletna lica, zbog neplaćenog računa oko kupovine robe u navedenom kiosku. U Cetinjskoj ulici dolazi do tuče, u kojoj Bobić vadi nož i njim zadaje udarac maloletnom P.N. u predelu grudnog koša”, navodi Milorad Veljović.

“Isti je lišen slobode i protiv njega je određeno policijsko zadržavanje od 48 časova i isti će u zakonskom roku biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog dela pokušaja ubistva”, kaže on.

Nakon incidenta, sedamnaestogodišnji P.N. bez svesti je odvezen u Urgentni centar, gde je najpre bio na odeljenju reanimacije, a potom je prebačen na Kardiohirušku kliniku, gde je operisan.

Povrede koje je zadobio opasne su po život, a portparol Kliničkog centra Drago Jovanović kaže za B92 da je rano davati prognoze o njegovom oporavku.

“Stanje pacijenta je stabilno. On se nalazi na odeljenju intenzivne nege na Klinici za kardiohirurgiju Kliničkog centra. Tu je prebačen nakon reanimacije u Urgentnom centru”, objašnjava Jovanović.

“U ranim jutarnjim satima rađena je hirurška intervencija, radilo se o povredi srčanog mišića, zadobijene nožem. Lekari su uradili tu intervenciju i, kao što rekoh, njegovo stanje je sada stabilno”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: