VAC reagovao na pismo Vukotića

Peter Lange, član uprave medijske grupe VAC, reagovao je na otvoreno pismo glavnog i odgovornog urednika Novosti Manojla Vukotića.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2010.

18:52

Default images

U pismu dostavljenom B92, Peter Lange kaže da je nesporno da je VAC sa gospodinom Vukotićem, na njegovu želju, zaključio ugovor o pružanju konsultantskih usluga ali samo sa jednim ciljem, a to je kupovina “Novosti”.

Njegova aktuelna izjava da to nije znao je netačna i predstavlja izgovor u neprilici u kojoj se našao, tvrdi Peter Lange i dodaje da VAC može da priloži i druge dokumente i da imenuje svedoke koji to mogu da potvrde.

“VAC je zainteresovan za sticanje nešto više od 60 odsto udela u kapitalu i glasačkim pravima ‘Novosti’. Kupoprodajnu cenu za ove pakete akcija VAC je u potpunosti predfinansirao. Druge osobe nisu učestvovale u tom finansiraju. Ovo se pre svega odnosi na Stanka Subotića. Bilo kakva izjava kojom se kaže suprotno, ma od koga da potiče je netačna”, navodi Lange.

Subotić je prvobitno radio za VAC kao posrednik pri kupovini paketa akcija “Novosti”. Taj angažman je okončan kada je protiv njega javni tužilac pokrenuo postupak i kada je stavljen na Interpolovu crvenu listu, precizira Peter Lange, član uprave medijske grupacije VAC.

Povezivanje direktora medijske grupacije VAC Boda Hombaha sa Darkom Šarićem, koga traži Interpol, predstavlja zlonamernu klevetu i u potpunosti je izmišljeno, jer on nikada nije imao nikakav lični kontakt sa gospodinom Šarićem, precizira se u pismu dostavljenom B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: