NIS se sprema za berzu u junu

Naftna industrija Srbije bi u junu trebalo da bude spremna za izlazak na Beogradsku berzu, kažu u toj kompaniji.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2010.

15:23

Default images

Direktor Funkcije za pravna i korporativna pitanja NIS-a Roman Kvitko izjavio je da se u toj kompaniji već obavljaju sve pripreme koje su za to potrebne. Kvitko je sa članom izvršnog odbora Vojvođanske banke Vojislavom Lazarevićem potpisao ugovor o saradnji, kojim je ta banka zvanično postala korporativni agent NIS-a, što će omogućiti brže pretvaranje kompanije iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko društvo.

On je istakao da je za izlazak NIS-a na berzu neophodan prelazak kompanije u otvoreno akcionarsko društvo i dodao da je pre toga potrebno doneti veliki broj korporativnih dokumenata, kao što su statut, osnivački akt i drugi propisi preduzeća, koji su poslati Skupštini akcionara na usvajanje.

Kvitko je istakao da bi ti dokumenti trebalo da budu usvojeni na godišnjoj sednici Skupštine akcionara NIS-a u junu i izrazio očekivanje da će do tog roka taj posao biti završen.

Opširnije o ovoj temi čitajte u našoj rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: