"Telekom" (ne) vredi 3,5 milijardi?

"Telekom Srbija" demantuje pisanje "Politike" da ta kompanija vredi između 3 i 3,5 milijardi evra, na osnovu procene "svetski poznate konsultantske firme".

Izvor: FoNet, Politika

Četvrtak, 25.03.2010.

09:24

Default images

List “Politika” je, naime, naveo da je konsultantska kompanija iz Amerike pre dva meseca iznela procenu domaće telekomunikacione kompanije na osnvou podataka o poslovanju u 2009. godini. "Telekom Srbije" to demantuje navodeći da su "netačni navodi o proceni vrednosti 'Telekoma Srbija' i prisustvu potencijalnih investitora u kompaniji".

"Politika" je navela da se ime konsultantske kompanije za sada se drži u tajnosti jer bi ona mogla da se pojavi na tenderu za privatizacionog savetnika koji će uskoro raspisati Vlada Srbije.

Ovaj broj (3 - 3,5 milijardi evra), s obzirom na ugled firme koja je dala procenu vrednosti, biće ključni argument za početnu cenu na tenderu za prodaju 40 odsto vrednosti "Telekoma Srbija", piše "Politika".

Komapnija "Telekom" se oglasila saopštenjem u kojem navodi da su medijski navodi o proceni vrednosti te kompanije netačni. Dalje se dodaje da "Telekom" najodlučnije demantujuje i tvrdnje pojedinih medija su predstavnici "Dojče Telekoma" ili drugih potencijalnih investitora prisutni u tom preduzeću.

Kako objašnjava "Telekom", "bilo bi suprotno zakonu da se bilo kome dozvoli pristup kompanijskim aktima i dokumentaciji, bez adekvatne odluke akcionara - PTT Srbija, odnosno države Srbije i grčke kompanije OTE".

"Telekom" apeluje na medije da sve informacije koje se tiču "Telekoma Srbija" provere u samoj kompaniji, umesto da objavljuju, kako se navodi, "netačne informacije iz nekompetentnih izvora".

Opširnije o ovoj temi čitate u našoj rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: