"CG ne bi izručila Šinavatru"

Šef podgoričke kancelarije Interpola Dejan Đurović kaže da Crna Gora ne bi izručila bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatru.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2010.

11:10

Default images

"Šinavatra je naš državljanin, a Crna Gora svoje državljane može da izruči samo Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu", rekao je Đurović podgoričkim elektronskim medijima. On je rekao da bi Crna Gora odmah izručila Šarića Srbiji, kada bi se našao na crnogorskoj teritoriji, jer je on srpski državljanin, a za njim je ta zemlja raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca kokaina.

"Isti slučaj je i sa Subotićem, koji je, takođe, srpski državljanin", precizirao je Đurović.

On je kazao da Crna Gora preko Interpola traži 232 osobe, najviše zbog zločinačkog udruživanja, prevare i trgovine narkoticima.

"Tu je najpoznatiji Veselin Batko Vlahović. Na javnom Interpolovom sajtu imamo dvadesetak lica, ostali su na tajnim poternicama", rekao je Đurović.

On je podsetio da je među najpoznatijim ljudima za kojim traga Crna Gora košarkaš Nikola Bulatović, koji je zbog silovanja optužen u Srbiji, ali je, po osnovu njegovog prebivališta u momentu kad je doneta presuda, predmet ustupljen Crnoj Gori nakon razdvajanja država.

"Tražimo i Zorana Kostića, člana organizacije Pink Panter, kao i mnoge druge", naveo je Đurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: