Radnici "Raške" i dalje štrajkuju

Radnicima "Raške" iz Novog Pazara u štrajku se pridružilo dvadesetak bivših i sadašnjih kolega, tako da ih u upravnoj zgradi fabrike ima oko četrdeset.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

00:12

Default images

Ispred zgrade je bio direktor Mersudin Čuljević sa saradnicima koji su tu došli s namerom da, kako tvrde radnici, uđu u svoje kancelarije, ali im oni to nisu dozvolili. Radnici sumnjaju da rukovodstvo pokušava da "skloni" neke sporne ugovore i dokumentaciju.

Oni zahtevaju smenu rukovodstva fabrike, poštenu privatizaciju, isplatu socijalnog programa i obustavu vraćanja imovine bivšim vlasnicima do donošenja zakona koji to reguliše.

Direktor Čuljević je, međutim, rekao da se u upravnoj zgradi Tekstilnog kombinata nalazi više bivših nego sadašnjih radnika i da mu uopšte nije jasno šta ih je motivisalo na štrajk.

"Mi smo od Uprave policije tražili da nam omogući normalan pristup radnim prostorijama u ponedeljak, prvog radnog dana naredne sedmice, a do tada videćemo", rekao je Čuljević koji tvrdi da ovaj štrajk nema nikakvog osnova.

"Malo koje preduzeće je u 2009. godini isplatilo 12 zarada, a u ovoj smo primili dve, a doprinosi i druga davanja se redovno isplaćuju i umesto da idemo ka tome da se kombinat što pre privatizuje i da posao nađe još 1500 ljudi, mi radimo nešto što je sasvim suprotno tome", rekao je Čuljević.

Nadležne komisije rade na proceni imovine i katastarskom sređivanju površine na kojoj se nalazi TK Raška. Tek kada se to završi ući će se u privatizaciju, a 63 zaposlena mogu da izaberu da li će ostati da rade kod novih poslodavaca ili će napustiti preduzeće uz socijalni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: