SAD: Odnosi s Izraelom nisu u krizi

Američka državna sekretarka Hilari Klinton smatra da Izrael mora dokazati da je posvećen mirovnom procesu i odbacuje sugestije o krizi u odnosima SAD i Izraela.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

21:20

Default images

Američki i izraelski zvaničnici razmatraju "korake za koje mislimo da će demonstrirati neophodnu posvećenost procesu", rekla je Klintonova, prenose izraelski mediji. Ona je dodala da Obamina administracija čeka odgovor Izraela kako da se popravi šteta naneta prošlonedeljnom objavom nove izgradnje kuća u istočnom Jerusalimu.

Istovremeno, Klintonova smatra da veze između SAD i Izraela nisu u opasnosti.

"Apsolutno smo posvećeni izraelskoj bezbednosti. Imamo blisku, nepokolebljivu vezu između Sjedinjenih Država i Izraela", rekla je Klintonova na brifingu za novinare, ublažavajći retoriku nakon nekoliko dana posle oštre diplomatske prepirke zbog najave Izraela o novoj izgradnji domova za Jevreje u okupiranom delu Jerusalima.

Ona je istovremeno apelovala na Hamas da se uključi u mirovni proces, izrazivši zabrinutost SAD da su "glasovi umerenjaštva podriveni u ovom trenutku u Gazi".

"Palestinska uprava je donela odluku da se bavi Izraelom, da ide napred na putu mira pre nekoliko godina i mi bismo pozdravili da Hamas donese istu odluku", rekla je Klintonova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: