Uskoro START 2

Predsednici Rusije i SAD Dmitri Medvedev i Barak Obama ocenili su da bi novi sporazum o nuklearnom razoružanju (START 2) uskoro trebalo da bude spreman.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

01:11

Default images

Tokom večerašnjeg telefonskog razgovora, predsednici Medvedev i Obama "izrazili su zadovoljstvo zbog napretka u pripremama" za nacrt novog sporazuma koji bi trebalo da zameni START 1, sklopljen još 1991. godine, precizirale su ruske vlasti.

"Istaknuto je da je već sada moguće odrediti konkretan datum kada bi predlog sporazuma mogao biti predstavljen šefovima država kako bi ga potpisali", dodaje se u saopštenju Kremlja.

U tom cilju, Obama i Medvedev dogovorili su se da predoče dodatne smernice delegacijama Rusije i SAD koje više od šest meseci u Ženevi vode pregovare o novom sporazumu.

U saopštenju Kremlja, međutim, ne pominje se datum kada bi novi sporazum mogao da bude predstavljen.

Važnost sporazuma START 1 istekla je 5. decembra 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: