Potraga za ubicom policajca

Pripadnici policije intenzivno tragaju za Fahrudinom Mavrićem (23) koji je ubio policajca Željka Zečevića (40), kaže policijski general, Mladen Kuribak.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 03.03.2010.

21:04

Default images

Policijski general Kuribak je, kako kaže, uveren da će Mavrić biti uhvaćen i priveden pravdi. Policajac Željko Zečević ubijen je na dužnosti u Ribarićima, u okolini Tutina. Na putu ka stanici policije, ubica je u kolima izvukao policajcu pištolj i ubio ga.

Kako je za B92 izjavio ministar policije Ivica Dačić, ubica je u bekstvu, ali je identifikovan. Reč je o Fahrudinu Mavriću, za kojim se intenzivno traga.

Ubistvo se dogodilo pošto je patrola policije u selu Jezgroviće intervenisala u lokalnoj kafani i iz nje udaljila dvojicu učesnika tuče koji su po izlasku iz kafane izazvali saobraćajni prekršaj.

Policija ih je potom privela i na putu ka stanici policije u automobilu Mavrić je pucao u policajca i usmrtio ga.

Ministar Dačić je objasnio da je policajac Željko Zečević, službenik Policijske uprave u Novom Pazaru (30) upravljao službenim vozilom prilikom dovođenja Fahrudina Mavrića posle intervencije u Ribarićima.

"U mestu Batrage, Mavrić je oteo Zečeviću iz futrole službeni pištolj i ranio ga u leđa, nakon čega je iskočio iz vozila i pobegao u nepoznatom pravcu. Na putu do Doma zdravlja, ranjeni policajac je podlegao ranama", kaže Dačić.

Daćič takođe kaže da je u Tutin otišao načelnik policije general Kuribak i da se u toku noći očekuje nastavak potrage za ubicom.

"U narednim dana MUP će učiniti sve da ovaj događaj nema posledice po ukupnu stabilnost u regionu, budući da je to region u kojem postoji mešoviti sastav stanovništva“, rekao je Dačić.

Dačić navodi da činjenica da je u poslednjih 20 godina poginulo 1000 policajaca vršeći službenu dužnost navodi na to da mora da se promeni kaznena politika za počinioce takvih krivičnih dela.

"Nadam se da će posle ove reforme koja je sprovedena u pravosuđu, kaznena politika imati pravnu poruku, ali i pouku da je to nešto što nigde na svetu nije dozvoljeno i da je jedan od najtežih prekršaja i da je to praktično napad na državu", kaže on.

Sindikati policije osuđuju ubistvo

Policijski sindikat i Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije su osudili ubistvo svog kolege Željka Zečevića iz Tutina, navodeći da je to opomena za društvo i pravosudne organe.

"To je treći policajac koji je za manje od godinu dana poginuo braneći javni red i mir", ističe sindikat i od državnih organa traži pooštravanje kaznene politike i da osobe koje pucaju u državu budu osuđene na najstrože zatvorske kazne.

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je u odvojenom saopštenju sve zaposlene u MUP-u Srbije da sutra, na dan sahrane, tačno u podne iz svih policijskih vozila na terenu uključe sirene na jedan minut i na taj način upute poslednji pozdrav kolegi.

Udruženje policije "Solidarnost" je najoštrije osudilo ubistvo policajca Željka Zečevića i uputilo saučešće porodici nastradalog kolege.

Ovo ubistvo policajca na dužnosti "pokazuje nužnost hitne reakcije države u vidu pooštravanja kaznene politike za počinioce takvih krivičnih dela", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: