Funkcioneri na oprezu zbog Šarića

Razotkrivanje klana Darka Šarića ugrozilo je bezbednost najviših državnih funkcionera Srbije koji vode istragu, kaže za "Blic" izvor iz vrha MUP Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2010.

00:46

Default images

"Šarić je pod zaštitom najmoćnijeg crnogorskog mafijaškog bosa i zbog toga se preduzimaju sve mere kako udarac srpskih bezbednosno-policijskih službi na pljevaljski klan ne bi doveo do toga da budu ugroženi ljudi koji direktno rukovode istragom", kaže izvor lista.

On navodi i da je Darko Šarić, osumnjičen za šverc 2,7 tona kokaina, pod prismotrom naše policije bio sve do 21. januara, kada je Specijalno tužilaštvo objavilo da se protiv njega, kao prvoosumnjičenog u slučaju "Balkanski ratnik", vodi istraga.

"Godinu dana pre pokretanja postupka tužilaštva trajala je istraga koju je na razotkrivanju kriminalnih aktivnosti ovog klana vodila BIA. Svi Šarićevi specijalni telefoni, koje je koristio on i njegovi najbliži saradnici, razotkriveni su i prisluškivani. Međutim, svi ti telefoni su isključeni od kada je protiv njega pokrenuta istraga", kaže on.

Prema njegovim rečima, srpska policija je u poslednjih mesec dana u kontaktu sa kolegama drugih država proveravala mogućnost da je Šarić iz Crne Gore našao utočište kod njih.

"Šarić je kokain distribuirao po celoj Evropi i u većini zemalja se vode postupci protiv njegovih lokalnih dilera. Sa svim tim državama razmenili smo informacije, za njim je raspisana crvena poternica Interpola i ukoliko se pojavi u bilo kojoj evropskoj zemlji, biće uhapšen. Nema zemlje koja bi narko-bosu ovakvog kalibra pružila utočište", kaže on.

Kako kaže, upravo zbog toga policija Srbije veruje da Darko Šarić nije ni napuštao Crnu Goru i da se i dalje najverovatnije krije na primorju, i to pod zaštitom bosa tamošnje mafije.

Ta zaštita upravo je razlog zbog kojeg je dalji nastavak akcije "Balkanski ratnik" ocenjen kao "rizičan po bezbednost osoba uključenih u istragu".

"Crnogorska mafija ima svoje plaćene ubice koje su i ranije ubijale po Beogradu. Na njihovoj meti bili su pripadnici suparničkih klanova, ali i državni funkcioneri, čija su ubistva narušavala bezbednost Srbije", kaže izvor lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: