Kina: Zatvoren sajt za obuku hakera

Kineske vlasti su zatvorile Internet sajt BHSN koji su okarakterisale kao najveći sajt za obuku hakera u toj zemlji i uhapsile su tri osobe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

12:29

Default images

Vebsajt BHSN (Black Hawk Safety Net) je besplatno učio hakerskim tehnikama i obezbeđivao skidanje zlonamernih softvera za svojih 12.000 članova, objavio je tokom vikenda lokalni list WEN (Wuhan Evening News).

Taj list je, naime, citirao navode policijskih izvora iz grada Huanganga, istočno od mesta Vuhan gde se nalazi sedište Akademije za upravljanje komunikacijama ČA, koja takođe, kako je objavljeno, obučava hakere.

Rad BHSN-a je obustavljen krajem novembra prošle godine, a tri njegova člana su uhapšena pod sumnjom da su se bavili kriminalnim radnjama, piše WEN ne navodeći zašto je informacija tek sada objavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: