Njujorška filharmonija u Beogradu

Jedan od najboljih simfonijskih orkestara na svetu, Njujorška filharmonija, gostovaće prvi put u Beogradu 29. oktobra, na završetku 42. Bemusa.

Izvor: B92

Nedelja, 03.01.2010.

21:23

Default images

Za koncert Njujorške filharmonije, koji će biti održan u velikoj sali Sava centra, Grad Beograd će izdvojiti 21,5 miliona dinara. Njujorški simfonijski orkestar nastupiće u Beogradu u sastavu od 130 članova, pod dirigentskom palicom Alana Gilberta.

"Grad i Sekretarijat za kulturu su ponosni što su u roku od godinu dana uspeli da u Beograd dovedu dva trenutno najcenjenija orkestra na svetu – Rojal koncertgebov orkestar iz Amsterdama nastupio je na prošlom, a Njujorška filharmonija će gostovati na idućem Bemusu", rekla je gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: