Hrvatska: Vodi Josipović

Kandidat SDP za predsednika Hrvatske Ivo Josipović uživa najveću podršku građana, dok je na drugom mestu Milan Bandić, pokazuju poslednja istraživanja.

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2009.

09:04

Default images

Istraživanje o rejtingu predsedničkih kandidata, koje je za Novu TV sprovela agencija "Puls", rađeno je na uzorku od 1.200 građana i njime nije obuhvaćena poslednja sedmica kampanje, ali ni dijaspora.

Prema ovom istraživanju, Josipović osvaja 31 odsto glasova, dok je na drugom mestu zagrebački gradonačelnik i nezavisni kandidat Bandić sa 17,4 odsto.

Slede nezavisni kandidat Nadan Vidošević sa 11,9 odsto, kandidat HDZ-a Andrija Hebrang sa 9,3 , nezavisni kandidat Dragan Primorac sa 7,9 i Vesna Pusić sa 6,4 odsto.

Za ostalih šest kandidata zajedno izjašnjava se 10 odsto glasača. Kampanja ulazi u završnu fazu, jer od 25. decembra, kad je i katolički Božić, počinje izborno ćutanje pred izbore koji će se održati 27.decembra.

Ako niko ne osvoji više od 50 odsto glasova, drugi krug biće održan 10. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: