Uhapšen direktor "Unioninvesta"

Direktor društvenog preduzeća "Unioninvest" Siniša N. (53) iz Kragujevca uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

19:41

Default images

Kako jesaopštio MUP Srbije, zbog sumnje da su izvršili ista krivična dela uhapšeni su i vlasnik privatnog preduzeća "Eko stratus" iz Beograda Zzeljko J. (56) i vlasnik samostalne zanatske radnje "Simon inžinjering" Dragan S. (53) iz Kragujevca.

Policija osnovano sumnja, da su Željko J. i Dragan S. po prethodnom dogovoru sa Sinišom N, direktoru tog društvenog preduzeća, ispostavljali fitkivne račune za navodno izvedene zanatske radove i izradu kompjuterskog programa.

Sumnja se i da je Siniša N. sa računa firme u kojoj je bio direktor, za fiktivno izvedene radove, Omladinskoj zadruzi "Kragujevac" uplatio i odmah lično podigao 1,5 milion dinara, kao i da je sa računa preduzeća na čijem je čelu, preduzeću "Čar" u Kragujevcu uplatio 177 000 dinara za instalacioni materijal.

Kupljeni materijal, koji nikada nije dospeo u "Unioninvest" lično je preuzeo direktor Siniša N.

Kako je saopšteno, Siniša N. je na taj način oštetio preduzeće i prisvojio 1 880 000 dinara, a Dragan S. oko 270 000 dinara.

Policija navodi i da se sumnja da je Siniša N. izvršio i krivično delo neovlašćeno prisluškivanje i snimanje, tako što je u zajedničkoj prostoriji, u kojoj se okupljaju radnici kada nisu na terenu, postavio i koristio prislušni uređaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: