Dinkić: Investicije u Kopaonik

U Kopaonik će iduće godine Ministarstvo ekonomije i "Skijališta Srbije" investirati ukupno 900 miliona dinara, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

17:08

Default images

Na predstavljanju Master plana za Kopaonik, Dinkić je rekao da su najvažnije investicije u infrastrukturu, zbog čega je izabran koncept po kojem kao suinvestitori mogu da se pojave i privatnici.

Samo za projekt snabdevanja pijaćom vodom predviđeno je 700 miliona dinara, s tim što će naredne godine biti završena dokumentacija, a izgradnja će početi 2011. godine, naveo je ministar.

Sledeće godine počeće i izgradnja zaobilaznog puta od Jarma do Sunčevih konaka na Kopaoniku, kako bi se, na mestu sadašnjeg, dobio novi prostor za skijališta, a najavljena je i izgradnja novih hotelskih kapaciteta.

“Imajući u vidu da su ukinute vize za putovanja građanima Srbije u EU, Kopaonik dobija veliku konkurenciju. Da bi se Kopaonik odbranio od te konkurencije, mora dalje da se investira”, kaže Dinkić.

“Došao sam ovde i da najavim novi investicioni ciklus na Kopaoniku koji krećemo već od naredne godine i sasvim sam siguran da uz dodatne investicije Kopaonik može da ostane konkurentan svim evropskim turističkim centrima, a sada je tržište otvoreno i nadam se da će i hotelijeri shvatiti ovu utakmicu i da neće preterivati sa cenama”, poručuje ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: