Uhapšeni vođa navijača, oficir VS

Uhapšen je Dragan Đurđević, poručnik Vojske, zbog pretnji novinarki B92. Ministar odbrane kaže da svi huligani treba da budu uhapšeni bez obzira gde rade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

12:25

Default images

MUP Srbije,u saradnji sa bezbednosnim službama Vojske Srbije, uhapsili su Dragana Đurđevića (27) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, jer je sa grupom navijača FK Partizan pretio smrću novinarki TV B92 Brankici Stanković.

Đurđević je u sredu, 16. decembra, na fudbalskoj utakmici Partizan-Šahtjor, predvodio grupu Partizanovih navijača na južnoj tribini i podstrekivao druge da pevaju pesme uvredljive sadržine, koje je i sam pevao, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako saznaje B92 Đurđević, koji je rođen 1982., jedan je od vođa navijačke grupe Partizana “Brejn demidž”.

Đurđević je poručnik koji je zaposlen u Vojno-geografskom institutu.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac smatra da svako treba da odgovara za svoja dela bez obzira gde je zaposlen.

“Slučaj poručnika Đurđevića koji radi u Vojno-geografskom institutu dokazuje da neće biti pošteđen niko ko krši zakon, a mi ćemo u Ministarstvu u skladu sa pozitivno-pravnim propisima doneti određene disciplinske sankcije”, najavljuje Šutanovac.

“Naravno, ukoliko bude krivične odgovornosti, očekujemo da pravosuđe donese adekvatne odluke u odnosu na taj slučaj, i ne samo taj slučaj već i sve druge slučajeve koji mogu da se dese i u budućnosti”, poručuje ministar.

Podsetimo, Šutanovac je ranije za B92 oštro osudio ove napade i rekao da 2010, treba da bude godina borbe protiv huliganstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: