Berluskoni izašao iz bolnice

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izašao je iz bolnice, četiri dana nakon napada u kojem je zadobio prelom nosa i nekoliko zuba.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

13:34

Default images

Kako se vidi na snimcima italijanskih televizija, Berluskoni je iz bolnice u Milanu izašao sa zavojem preko nosa, preneo je Rojters.

Konzervativni lider napadnut je u nedelju, nakon mitinga u Milanu, kada ga je jedan čovek udario po licu minijaturnom replikom milanske katedrale dok se premijer rukovao sa svojim pristalicama i delio autograme.

Napadač Masimo Tartalja, koji ima dugu istoriju psihičkih oboljenja, još je u pritvoru, u koji je poslat odmah nakon napada.

Berluskoni se, prema rečima njegovog portparola, danas oseća bolje, a lekari su rekli da još ima poteškoća pri jelu i da bi svoje radno vreme trebalo da znatno ograniči u naredne dve nedelje.

Ovaj napad pokrenuo je ozbiljno samopreispitivanje u Italiji ponovo na površinu, izbacivši strahovanja od političkog nasilja kakvo je haralo ovom zemljom sedamdesetih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: