Veljović:Otkrivena osoba koja preti

U saradnji policija Srbije i SAD, u Čikagu je identifikovana osoba koja je pretila zvaničnicima Srbije, izjavio je za B92 direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

21:11

Default images

U Čikagu je identifikovana osoba koja je poslednjih godina slala preteće poruke najvišim državnim funkcionerima Srbije, rekao je Veljović i dodao da interesu istrage ne može da otkrije identitet osobe koja je, pored ostalih, pretnje slala predsedniku Borisu Tadiću, predsednici Vrhovnog suda Nati Mesarović i tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću.

Prvi čovek policije kaže da su u rasvetljavanju ovog slučaja učestvovale i domaće službe bezbednosti, BIA i VBA.

"Radi se o osobi koja ima državljanstvo Republike Srbije, zna se ko je to i gde se nalazi, ali zbog same istrage i dogovora dva tužilaštva, odnosno dva ministarstva pravde, ovom prilikom neću saopštavati bilo kakve druge detalje“, kazao je Veljović.

"Da li će se postupak voditi u SAD ili će se izvršiti deportacija te osobe u Srbiju, kako bi se vodio postupak pred našim pravosudnim organima, to je dogovor dva ministarstva pravde“, kaže direktor policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: