Jubilej posrednika u zapošljavanju

U Kruševcu je obeležen jubilej Nacionalne službe za zapošljavanje, pošto se u tom gradu 1829. godine prvi put u Srbiji javilo posredovanje u zapošljavanju.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

12:41

Default images

Danas lokalna samouprava u Kruševcu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sarađuje na rešavanju problema nezaposlenosti, iz gradskog budžeta izdvajaju se novčana sredstva za nova zapošljavanja, a uskoro se očekuju i investicije koje bi trebalo da dovedu do otvaranja novih radnih mesta.

U Kruševcu je obeleženo 180 godina od početka posredovanja u zapošljavanju u Srbiji. U ovom gradu se 1829. pojavila prva institucija koja je povezivala nezaposlene i poslodavce.

Na obeležavanju jubileja posredovanja u zapošljavanju u Kruševcu, jedna od govornica bila je i Lidija Savić, vaspitačica predškolske dece koja je posle osam godina dobila posao u struci.

„Zahvaljujući NSZ na čelu sa magistrom Mirjanom Đokić i vlasnicom agencije Sparki Lidijom Popović, počeću tokom sledeće nedelje sa radom. Zasnovala sam stalni radni odnos. Radiću posao u struci, sa decom od treće do šeste godine, kao vaspitač“, objašnjava Lidija.

Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi mere za smanjenje stope nezaposlenosti. Lokalna samouprava u Kruševcu dobro sarađuje sa službom za zapošljavanje, iz gradskog budžeta izdvaja sredstva za podsticanje novih zapošljavanja i pokušava da stvori što povoljnije uslove za privlačenje novih investicija koje znače i nova radna mesta.

"U ovom trenutku radimo na tome da se dobije kvalitetno industrijsko zamljište, da smanjimo administrativne barijere oko dozvola, propisa i dobijanja dozvola za gradnju, a prvi put ove godine u budžetu postoji jedan fond za podsticaj zapošljavanja na lokalu“, navodi gradonačelnik Kruševca Desimir Pavlović.

Prema njegovim rečima, nove investicije u oblasti prerađivačke industrije bazirane na domaćim resursima, očekuju se u junu sledeće godine.

Više o ovoj temi pogledajte danas u 14 časova i 15 minuta u emisiji Šljaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: