Pomak u slučaju trgovine organima?

Postoje novi potencijalni svedoci u istrazi o zločinima pripadnika OVK-a na Kosovu i slučaju "trgovine organima", rekao je Vladimir Vukčević za "Dnevnik".

Izvor: Beta, Dnevnik

Sreda, 09.12.2009.

01:30

Default images

"Imamo nova saznanja o ljudima koji su bili na samom mestu događaja i koji bi mogli otvoriti predmet u pravom smislu te reči", rekao je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević u intervjuu za novosadski "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, tužilaštvo svakodnevno dolazi do novih informacija u tom predmetu, kako od međunarodnih, tako i od domaćih izvora, i zbog toga se nada da će "vrlo skoro moći da se odmota klupko jednog od najmonstruoznijih zločina sa kojim smo se do sada susreli".

"Želim još jednom da naglasim da Tužilaštvo za ratne zločine u tom slučaju zanima sudbina kidnapovanih i nestalih na Kosovu, a sve što prelazi sferu krivičnih dela ratnih zločina trebalo bi da bude predmet interesovanja onih koji procesuiraju organizovani kriminal, u ovom slučaju u međunarodnim razmerama", rekao je Vukčević.

On je dodao da ima utisak da je i izvestilac Saveta Evrope o slučaju "trgovina organima" Dik Marti veoma zainteresovan za tu istragu i da je spreman da taj slučaj rasvetli do kraja.

"Upoznajemo ga sa svakom novom informacijom do koje dođemo. Već nekoliko puta do sada sam rekao da od njega očekujem objektivan izveštaj jer je na mene ostavio utisak velikog profesionalca i časnog čoveka. Ne želim da na bilo koji način vršim pritisak na njega", kazao je Vukčević.

Prema njegovim rečima, u dokazima do kojih dolazi tužilaštvo ima nagoveštaja da su žrtve tog zločina i građani evropskih zemalja.

"Upravo od ambasada i drugih predstavnika tih zemalja dobili smo veliki broj podataka koji rasvetljavaju slučaj", rekao je Vukčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: