Tadić: Budite lojalni građani

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je Srbima u regionu da moraju da budu lojalni građani u zemljama u kojima žive.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

17:08

Default images

On je naglasio da su oni most dobrosusedskih odnosa Srbije i država koje je okružuju. Tadić je, na konstitutivnoj sednici Saveta za odnose sa Srbima u regionu kojoj je predsedavao, naglasio da je očuvanje identiteta Srba u regionu od izuzetnog značaja.

On je dodao da je za to prevashodno neophodno negovati sopstveni jezik, kao osnovu identiteta svakog naroda.

Članovi Saveta su se tokom sednice upoznali sa položajem Srba u zemljama regiona i dosadašnjim radom ministarstava zaduženih za odnose sa Srbima u okruženju.

Savet će se starati o saradnji, zaštiti interesa i unapređivanju odnosa Srbije sa Srbima u regionu, navodi se u saopštenju.

Članovi novoformiranog Saveta su predsednik Republike, koji je ujedno i predsednik Saveta, predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović i predsednik Vlade Mirko Cvetković.

Članovi Saveta su: ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministar dijaspore Srđan Srećković, ministar prosvete Žarko Obradović, ministar kulture Nebojša Bradić, ministar vera Bogoljub Šijaković i ministarka finansija Diana Dragutinović.

U Savetu su, takođe, predsednik Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić i predstavnik Srpske pravoslavne crkve vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: