Velika zagađenost vazduha u Pančevu

U Pančevu je registrovana velika zagađenost vazduha. Republička inspekcija za zaštitu životne sredine obilazi fabrike petrohemijskog kompleksa.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2009.

22:52

Default images

Aparati opštinskog sistema za praćenje aerozagađenja večeras su zabeležili porast koncentracije benzena, vodonik-sulfida, ukupnih ugljovodonika i praškastih materija u vazduhu, rekao je član gradskog veća Pančeva Vladimir Delja i dodao da je koncentracija zagađujućih materija u vazduhu ipak počela "lagano" da opada.

Veliki broj građana cele večeri zvao je Centar za obaveštavanje žaleći se na jake neprijatne mirise i nadražaj grla i očiju, naveo je Delja.

Inspektorka Jelena Stanković rekla je da je naložila vanredno uzorkovanje rafinerijskih i petrohemijskih otpadnih voda i otišla u vanrednu inspekcijsku kontrolu fabrika južne industrijske zone.

Delja je za sutra najavio sastanak predstavnika lokalne vlasti sa čelnicima fabrika i inspekcijom na kome će biti zatražen kompletan izveštaj o zagađenju i kažnjavanje odgovornih.

Rafinerija nafte Pančevo saopštila je večeras da se neprijatni mirisi ni na koji način ne mogu dovesti u vezu sa njenim radom.

"Spremni smo da primimo sve inspekcije koje mogu da naprave detaljne analize i uvere se de se svi proizvodni procesi odvijaju bez ikakvih problema i ekscesa, pa su i otpadne vode u granicama propisanih", saopšteno je iz Rafinerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: