Vakcine stižu do 30. novembra

"Novartisova" vakcina protiv novog gripa u Srbiju najverovatnije stiže do 30. novembra i vakcinacija bi mogla da počne do polovine decembra, saznaje "Blic".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

01:12

Default images

I pored toga što će Srbija vakcine dobiti pre dogovorenog roka, ova kompanija još nije registrovala vakcinu u Srbiji. Za to je potrebno da Agenciji za lekove, pored dokumentacije koju je predala, dostavi i uzorke vakcine, kako bi bile urađene analize njenog kvaliteta, efikasnosti i bezbednosti. Takve analize u najkraćem roku mogu da se urade za 15 dana.

List saznaje da se razmatra mogućnost da se prihvati mišljenje o sertifikatu vakcine koji je dobijen u nekim od referentnih laboratorija u Evropi i tako preskoči testiranje vakcine u Srbiji.

Druga solucija je da se sa imunizacijom krene čim vakcina bude uvezena, a da se analiza u Agenciji za lekove radi paralelno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: