SAD ne žele da ostanu u Avganistanu

SAD ne žele da dugo ostanu u Avganistanu, izjavila je američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2009.

15:59

Default images

"To nije naš interes", dodala je Klintonova u intervjuu za televizisjku stanicu ABC, u vezi sa očekivanom odlukom predsednika SAD Baraka Obame o strategiji prema Avganistanu, koja, između ostalih opcija, uključuje i mogućnost slanja dodatnih desetina hiljada vojnika.

Rekavši da avganistanski predsednik Hamid Karzai i njegova vlada mogu bolje da upravljaju zemljom, ona je rekla: "Želimo da pošaljemo poruku da sada, kada su izbori završeni, želimo da vidimo opipljive dokaze da je vlada sposobna da više odgovara na potrebe naroda Avganistana".

"Narod ne želi povratak talibana, oni žele vladu koja može zaista da funkioniše služeći njihovim interesima. Mi svvi zajedno, mi i naši saveznici iz međunarodne zajednice, pomoćićemo im da uspostave snage koje mogu da se brinu za njihovu bezbednost", rekla je Hilari Klinton.

Demokratija i funkcionalna vlada su nešto što mora da se dogodi, a ne da se samo govori o tome. "Ali naš prioritet je bezbednost SAD - kako da sebe zaštitimo i da sebe odbranimo od budućih napada", ocenila je državna sekretarka SAD.

"Mi ne želimo da Avganistan ponovo postane rampa za lansiranje terorizma kao što je to ranije bio slučaj", rekla je Hilari Klinton i dodala da su to elementi koje predsednik Obama proučava kako bi doneo nabolju moguću odluku oko buduće strategije u Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: