Pajtić: Vojvodina dobila maksimum

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je usvajanjem Zakona o nadležnostima i Statuta, Vojvodina postigla maksimum.

Izvor: B92

Subota, 07.11.2009.

00:20

Default images

Pajtić je za „Blic“ rekao i da je ponosan što je Demokratska stranka najviše doprinela da pokrajina dobije ta dva dokumenta.Osvrćući se na javnu raspravu povodom donošenja ovih pravnih projekata, koja je trajala skoro godinu i po, on je rekao da nije bilo jednostavno čak ni u okviru DS-a izboriti se da se u ove akte unesu moderni standardi regionalizacije države.

Pajtić je kazao da je njegova najveća pobeda to što se izborio da Vojvodina u Ustavu Srbije dobije garantovana sredstva za investicije.

"Oni koji su kritikovali to rešenje danas se hvale činjenicom da je Fond za kapitalna ulaganja realizovao, ili da teče realizacija u više od hiljadu projekata u infrastrukturi, zdravstvu, prosveti", rekao je Pajtić.

On smatra da je jako značajno da je sazrela svest, na nivou većinske koalicije u republici, da je važno da se Vojvodini pruži prilika da projektuje dalji razvoj.

"Dakle, na osnovu ova dva dokumenta, koji predstavljaju ustavni maksimum, Vojvodina će dobiti priliku da koristi nove razvojne mehanizme kao što su razvojna banka, regionalni prostorni planovi, na osnovu kojih ćemo definisati nove industrijske zone, da još bolje planiramo razvojne planove pokrajine", kazao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: