Kusturica izbacio ekipu HRT

Režiser Emir Kusturica, iznerviran pitanjima novinara Hrvatske radio-televizije, izbacio je ekipu i zaplenio im snimljeni materijal.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 05.11.2009.

12:55

Default images

Kako prenosi HRT, juče je ekipa te televizije, predvođena urednikom emisije "Nedeljom u dva" Aleksandrom Stankovićem, u Mokroj gori razgovarala sa Kusturicom kako bi snimila ranije dogovorenu emisiju. Tokom razgovora Stankovića sa Kusturicom, režiser je iznerviran pitanjima, demonstrativno ustao i ne birajući reči, naredio ekipi HRT da napusti selo i da mu preda snimljeni materijal.

Prema navodima Hrvatske televizije, vređanje i maltretiranje trajalo je oko 45 minuta, nakon kojih je ekipa popustila, predala snimljeni materijal i napustila Mokru goru.

Stanković je ocenio da je zaplena materijala "klasično razbojništvo i čisti lopovluk", te da će HRT od Kusturice tražiti da vrati snimljeni materijal.

Prema Stankovićevim rečima, pitanja koja su iznervirala reditelja odnosila su se na Slobodana Miloševića i Kusturičin odnos s njim.

Upitan zašto je s pokojnim srpskim predsednikom pio viski tokom srpske blokade Sarajeva, Kusturica je odgovorio da nije imao izbora.
Aleksandar Stankoviæ
Zatim ga je Stanković podsetio da je svojevremeno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako Milošević u haškoj sudnici šalje poljupce supruzi Miri i upitao ga hoće li i u Izraelu, gde snima idući film, Izraelcima reći kako je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami.

Kako prenosi HRT, Kusturica na to nije imao odgovor, već je upitao Stankovića: "Zašto mi ne pričamo malo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj?".

Na Stankovićevo kontrapitanje da ako tako misli, zašto je "svojevremeno opevao Antu Gotovinu, čoveka koji je optužen za ratne zločine u Hagu", Kusturica je uz psovke ustao i naprasno završio razgovor.

HRT navodi da tekst te pesme glasi "Ko ne voli Gotovinu uvalim mu osovinu!"

Kusturica: Ekipa HRT-a bila zlonamerna

Objašnjavajući šta se dogodilo na Mokroj Gori, Emir Kusturica izjavio je da je prekinuo razgovor sa ekipom Hrvatske televizije zbog zle namere novinara.

"Rukovodeći se načelima dobrog domaćina, ja sam primio hrvatsku ekipu i zato što sam hteo da u negativnu mitologiju, koju su stvarali godinama o meni, upišem i moje lično viđenje", rekao je Kusturica.

"Pošto je Aleksandar Stanković došao sa zlom namerom da moju bogatu biografiju suzi na jedno poglavlje iz mog života i kako je vodio taj razgovor u pravcu te zle namere, da jedan bogat ljudski život suzi na ideju skandala i politike koja čak ni meni ne odgovara, ja sam taj razgovor prekinuo", kazao je on.

Kusturica je naveo da je "tako sprečio tu zlu nameru da bude dovedena do kraja".

"To je jedan neuspeo razgovor, a sad je potreba da se to prevodi na neki drugi jezik", ukazao je on.

O tome je danas objavljen tekst na sajtu HRT-a, u kojem se tvrdi da je Kusturica "iznerviran pitanjima, izbacio HRT-ovu ekipu i zaplenio im snimljene materijale".

Kusturica je izjavio da je Stanković "u žurbi, zaboravio te kasete", a na pitanje šta će biti sa snimljenim materijalom odgovorio je: "Dobiće ga ako ga traže".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: