Vlada pomaže Užicu

Premijer Srbije Mirko Cvetković obišao je fabriku "Prvi partizan" u Užicu i najavio da će Vlada pomoći u dobijanju povoljnih kredita za njeno iseljenje.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

00:56

Default images

Cvetković je obišao mesto gde je u septembru stradalo sedam radnika i najavio da će Vlada pomoći da se normalizuje proizvodnja i u tom pogonu, koji trenutno ne radi.Premijer je otvorio i carinarnicu u Užicu, na koju su privreda i građani zlatiborske regije čekali pune tri decenije.

Vlada Srbije pokrenula je niz aktivnosti koje imaju za cilj razvoj namenske industrije, kroz pronalaženje tržišta i podsticajna sredstva. Premijer Cvetković je prilikom posete "Prvom partizanu" u Užicu rekao da je ova fabrika na najbolji način to iskoristila i povećala višestruko proizvodnju.

Na žalost, sedam radnika izgubilo je život u nesreći koja se dogodila u septembru.

"Ništa ne može nadoknaditi živote, ali ono što mi možemo da uradimo, jeste da se nastavi rad i da se takođe planira preseljenje fabrike i uopšte poboljšanje uslova. Vlade Republike Srbije će u tom kontekstu da pomogne, oko dobijanja povoljnih kredita, naročito za iseljenje. Mi smo do sada već dali određenu pomoć", rekao je Cvetković.

Direktor "Prvog partizana" Dobrosav Andrić je rekao da će uprkos nesreći i godini svetske ekonomske krize kompanija ispuniti planove za ovu godinu

"Mi smo prošle godine proizveli 150 miliona jedinica. To je najveći broj komada u istoriji fabrike. Za ovu godinu taj plan je bio 20 % veći i za sedam meseci mi smo prebacili srazmerni deo ovogodišnjeg plana", rekao je Andrić.

Premijer Srbije je prilikom posete Užicu otvorio i carinarnicu. Gradonačelnik Užica Jovan Marković izjavio je da se na to čekalo čak tri decenije.

"Pored rešavanja ovog pitanja, treba da realizujemo i projekat Industrijske zone, slobodne zone trgovine, aerodrom Ponikve, i što je posebno važno, što želim da naglasim, jeste izgradnja auto puta od Beograda do Užica“, rekao je Marković.

Koliko je značajna carinarnica za Užiki kraj, najbolje govori podatak da je čak 60 % prometa carinarnice u Kraljevu bilo vezano za poslovanje privrede i građana zlatiborskog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: