Odloženo suđenje za ubistvo Tarića

Suđenje Veliboru Bakiću i Milošu Rašiću za ubistvo Smaila Tarića odloženo je pošto ih sudska straža nije privela na suđenje u Okružnom sudu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

14:25

Default images

Sudija Višeslava Cvetković navela je da nema informacije zbog čega Bakić i Rašić nisu dovedeni u sud iz Okružnog zatvora u Beogradu, pa je odložila nastavak suđenja za sutra kada bi trebalo da budu saslušani svedoci.

Među svedocima naći će se i novi dečko Tarićeve bivše devojke Danice Todorović, Marko Kurjak, koji će, takođe, biti priveden u sud pošto se zbog drugog krivičnog dela nalazi u pritvoru.

Sudija Cvetković je saslušanje veštaka medicinske struke Dušana Dunjića i Branimira Aleksandrića, koje je bilo planirano za danas, odložila za 16. novembar, pošto zbog niza drugih obaveza nisu stigli da završe dopunski nalaz veštačenja Tarićeve smrti. Sud je, prema njenim rečima, obavešten da je završeno dopunsko veštačenje DNK, ali da još nije stiglo u sud, kao i pregled poziva sumnjivih brojeva telefona od Telenora Srbije.

Na molbu Cvetkovićeve da tužilaštvo sudu dostavi pisano objašnjenje o čijoj se komunikaciji i brojevima telefona radi, postupajući tužilac je rekao da smatra da to ne treba da objašnjava, "jer sudija treba da poseduje ista znanja kao i on". Za ubistvo Tarića sudi se Bakiću i Rašiću, dok je Tarićeva bivša devojka Danica Todorović optužena za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici, Bakić i Rašić namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, u noći između 18. i 19. avgusta prošle godine, gde mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu.

Obdukcijom je utvrđeno da je Tarić bio živ kada je Bakić poslednji put zamahnuo sečivom i otkinuo mu glavu. Tarićevo telo optuženi su zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo. U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru.

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena je 22. avgusta prošle godine u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, a njegov identitet utvrđen je DNK analizom. Policija je sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta i stotinak metara od autoputa, pronašla i Tarićevo telo u žbunju.

Tarić je od ranije bio poznat policiji, a tokom sudenja će biti utvrđeno da li je njegova tragična sudbina posledica umešanosti u šverc oružja i povezanosti sa više kriminalnih klanova u zemlji, ali i u zemljama okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: