Vekarić za sporazum sa BiH

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije zalaže se za sporazum sa BiH kojim bi se omogućila razmena predmeta kao i mogućnost da Ilija Jurišić služi kaznu u BiH.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

15:13

Default images

"Mi insistiramo na potpisivanju Sporazuma o ustupanju dokaza koji je potpisan između svih zemalja regiona. Bosna se tome opire, iako upravo ona ima najveći interes da to potpiše", rekao je portparol tužilaštva Bruno Vekarić novinarima u Specijalnom sudu.

On je istakao da u slučaju "Tuzlanske kolone" i "Dobrovoljačke ulice" postoje politički pritisci, tj. da "političari demorališu pravosudne institucije i tužioce".

Prema njegovim rečima, ukoliko dođe do potpisivanja Sporazuma sa BiH, razmena predmeta bila bi moguća.

"Naći ćemo krtiterijume koje ćemo utvrditi i razmeniti predmete. Ne vidim zašto se neko tome opire, diže predmete protiv NN izvršilaca koji nisu dostupni njihovim organima gonjenja kada može da ima te izvršioce pred nekim sudom u regionu", istakao je Vekarić.

Ilija Jurišić je prošle nedelje nepravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli, maja 1992. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: