Kina: Razvoj odnosa sa Srbijom

Kina i Srbija su strateškim partnerstvom definisale smer dugoročnog i stabilnog razvoja odnosa dve zemlje, rekao je kineski ambasador Vei Đinhua u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

01:47

Default images

“Hajde da iskoristimo istorijsku priliku, trajno učvrstimo prijateljstvo, produbimo stratešku saradnju i gradimo bolju sutrašnjicu odnosa Srbije i Kine”, rekao je Đinhua na prijemu oraganizovanom u čast obeležavanja šest decenija od osnivanja Narodne Republike Kine.

Prema njegovim rečima, iako su Srbija i Kina udaljene zemlje, prijateljstvo dva naroda je dugoročno.

"Prethodnih godina odnosi naše dve zemlje se stalno razvijaju, a saradnja u politici, ekonomiji, kulturi, obrazovanju, nauci i tehnologiji i odbrani je plodonosna", kazao je Đinhua.

Prijemu su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, premijer Mirko Cvetković, potpredsednici Vlade Mlađan Dinkić i Jovan Krkobabić, ministri Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac i Petar Škundrić, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić i druge brojne ličnosti iz javnog života Srbije i predstavnici diplomatskog kora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: