Slovačka: Uhapšeni navijači Žiline

Slovačka policija uhapsila je šest osoba u Žilini koji su izazvali tuču sa navijačima Partizana iz Beograda pred utakmicu sa crno-belima.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

00:41

Default images

Slovački mediji navode da su četvorica navijača uhapšena pred revanš utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa kao mogući krivci za tuču, a na kraju meča policija je privela još dvojicu Slovaka zato što su istrčali na teren i počeli da provociraju goste ispred njihovog sektora.

Slovačka policija ispratila je autobuse sa oko 350 srpskih navijača do granice, da bi sprečila bilo kakve provokacije domaćih.

Tuču pred utakmicu su, prema saznanjima policije, izazvali navijači Žiline na ulazu u stadion, kada su iz kafića počeli da gađaju pristalice Partizana kriglama i čašama, a grupa crno-belih preskočila je ogradu svog sektora i upustila se u tuču.

U sukobu su povređena dvojica srpskih navijača, koji su prevezeni u bolnicu i još dvojica navijača čiju nacionalost policija nije precizirala, a koje je zbrinula hitna pomoć na stadionu.

"Kafić je demoliran, izlozi razbijeni, a oštećena su i četiri automobila", rekao je portparol žilinske policije Ratko Moravčik i dodao da policija ima informacije da su kasnije na stadionu incidente izazvali ne navijači Žiline, već njihovog velikog slovačkog rivala Trnave, koji su se maskirali u zeleno-žute dresove žilinskih "šošona".

Celo popodne pred utakmicu prošlo je, međutim, u miru, uprkos manjim provokacijama i verbalnim čarkama uglavnom domaćih navijača.

"Šošoni" su čak zajedno sa srpskim navijačima skandirali "Kosovo je srce Srbije", a neki od njih zajedno sa crno-belima išli i na stadion i činilo se da 630 policajaca, među njima i specijalci i još 100 pripadnika železničke policije neće imati nikakvog posla.

Dva navijača teže povređena, desetak lakše

Dva navijača su teže povređena, a još deset lakše tokom sinoćnje fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Slavije, na beogradskoj Marakani, u revanš utakmici baraža za Ligu Evropa.

Dva teže povređena mladića pala su sa ograde severne tribine. Jedan je pao na glavu i zadobio prelom vilice, a izbijena su mu i dva zuba, dok je drugi navijač pri padu povredio noge, rekao je Slobodan Ivanović iz Klinike Anlave. Oba teže povređena mladića prevezena su u Urgentni centar.

Deset navijača lakše je povređeno pošto su se naboli na šiljke zaštitne ograde. Neki od njih zadobili su lakše povrede ruku ili nogu, a neki samo posekotine.

Češki fudbalski klub Slavija prijavio je UEFA da njenim navijačima nije omogućeno da stignu na vreme na utakmicu sa Crvenom zvezdom, pošto je, kako je navedeno, srpska policija autobuse vodala zaobilaznicama i po seoskim drumovima.

"Prijavili smo stvar delegatu UEFA", rekao je posle utakmice češkom radiju portparol Slavije Ondžej Zlamal.

On je rekao da je čudno što na tom nivou takmičenja policija nije uspela da garantuje da navijači stignu na vreme, već su dovedeni tek pred kraj prvog poluvremena revanš utakmice četvrtog kola baraža za Ligu Evropa.

Oko 90 navijača u dva autobusa, koje je u Beograd povela Slavija, plašili su se da prenoće u Srbiji, uvereni da Zvezdine pristalice žele da im se osvete zbog tuče Beograđana sa češkom policijom u Pragu, prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: