Ilić: Sve po zakonu

Bivši ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić tvrdi da kadrovi njegove stranke Nova Srbija nisu krivi za afere za koje su optuženi.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

13:42

Default images

Ilić nerado govori o aferama koje se vezuju za ljude koji su za vreme njegovog mandata postavljeni na čelo nekoliko javnih preduzeća. Za bivšeg direktora “Puteva Srbije” Branka Jocića, kome se sudi za nenamensko trošenje novca, i dalje tvrdi da nije kriv, dok za direktorku “Želturista” Olgicu Rudaković koja je organizovala sporni koncert Željka Joksimovića, kaže da je gotovo i ne poznaje.

Umesto toga, lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je nekada gradio puteve, sada poručuje da je jedan od vodećih poljoprivrednika Šumadije.

Pošto ga sada više zanima poljoprivreda, bivši ministar se ne seća direktorke “Želturista”, Olgice Rudaković, koju je na čelo “Želturista” doveo Milanko Šarančić, bivši direktor “Železnica Srbije”, poznat između ostalog i po aferi o kupovini švedskih polovnih vagona bez tendera.

Olgica Rudaković je u žižu javnosti dospela, pošto je, umesto da isplati radnicima zaostale plate, za koncert Zeljka Joksimovića potrošila 30000 evra.

Rudakovićeva je takođe, kupovala nakit kreatorke Verice Rakočević, i to “Dajners” karticom preduzeća “Želturist”.

“Pa to pitajte njega (Šarančića), nemojte mene. Kakve veze imam ja? Ja sam gospođu video dva puta u životu i sad je ne bih prepoznao na ulici. I molim vas, nisam bio na nikakvim manifestacijama”

Zbog nenamenskog trošenja para i falsifikovanja službenih isprava, pred trećim opštinskim sudom već se sudi bivšem direktoru Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Branku Jociću, takođe kadru Ilićeve stranke.

Iakooptužnica Jocića tereti da je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava u 2004. za oko 12,5 miliona evra, u 2005. za oko 86 miliona, a da je u 2006. budžet “Puteva Srbije” probio za 100 miliona, Velimir Ilić i dalje tvrdi da to nije tačno.

Velimira ilića ipak najviše od svega zanima jagodinski Akva park i Zoološki vrt, toliko da je napravio i računicu isplativosti.

“Četiri životinje jedu dve krave dnevno, a u opštini ima 500 krava. Pa izračunajte - oni moraju da uvoze krave da bi nahranili životinje”, procenjuje Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: