Neočekivani problemi na letovanju

Najčešće primedbe koje imaju turisti na usluge agencija iz Srbiju su: loš i nebezbedan prevoz i nestručnost vodiča.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2009.

14:52

Default images

Kada se biraju aranžmani za letovanje, turisti treba na obrate pažnju na sve pojedinosti. Iskustva pokazuju da su najčešće primedbe koje imaju naši turisti na usluge agencija: loš i nebezbedan prevoz i nestručnost vodiča i da to neretko može da im pokvari odmor.

Slavica i Goran Kostić ovogodišnji odmor sa kćerkom proveli su na Korčuli u Hrvatskoj. Sve je bilo u redu do poslednjeg dana.

U povratku je jedan od vozača zaboravio pasoš u hotelu, tako da je dobio privremenu dozvolu za prelazak granice, pa je bio primoran da jedan deo vozi lokalnim putevima kroz Hercegovinu.

Goran i Slavica kažu da je za njih, a posebno za devojčicu to bio veliki stres, jer je put delovao prilično nesigurno, a pri tom ih niko iz agencije nije obavestio da je došlo do promene plana.

“Niti su nas obavestili, pa čak ni o ovom pasošu, mi smo tu čuli sa strane, kad je već bio problem i kad smo počeli da se vraćamo nekim levim putem. Umesto da nam kažu kuda ćemo, mi smo krenuli u pola noći negde nepoznatim putem. Ne znam da li je i vozaču bio potpuno poznat put, jer je nosio mapu sa sobom”, priča Slavica.

Porodica Kostić kaže da su svi putnici u autobusu bili uplašeni. Ipak navode da je vozač vozio sigurno i dva puta uspeo da izbegne kritične situacije.

“Nismo komunicirali, bilo je napeto, svi su ćutali, verovatno da ne provociramo i vozača i bilo je momenata kad je bilo i ljuljanja i sletanja, ali koliko je vozač kriv zbog pasoša, opet smo mu zahvalni, jer nam je bar dva puta spasao život, toliko je dobro vozio”, navodi ona. U turističkoj agenciji "Relaks" kažu da vodič koji je bio zadužen za ovu grupu putnike nije obavestio o promeni trase, jer je bila noć i neki od njih su spavali.

U agenciji kažu da oni na Korčulu ovim putem idu već četiri godine, o čemu su putnici bili obavešteni, i da je put preko Bosne i jeftiniji, ali i kraći.

Izmene koje je ova grupa imala u povratku, putovanje su, tvrde, produžile za sat i po.

“Ušteda vremena u svakom slučaju, ali i novca. Ako bi se išlo tim putem trajekt bi bio mnogo skuplji, a ova preko Bosne put je i kraći. Mi ovako vozimo već četiri godine, ako neko želi drugačiji prevoz postoji još mnogo agencija u Beogradu u kojima se mogu naći tu vrstu prevoza”, odgovara Milica Damjanović iz turističke agencije "Relaks".

Porodica Kostić i ostali putnici ne planiraju da tuže agenciju "Relaks", a upravo žalbe putnika na prevoz koji je obezbedila agencija neke su od najčešćih u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: