Jat ponovo leti za Dubrovnik

Avio-kompanija Jat ervejz uvešće od 2. jula sezonske letove između Beograda i Dubrovnika, posle 18 godina.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

13:32

Default images

Kako je objavljeno na sajtu beogradskog aerodroma, Jat ervejz će do kraja avgusta leteti na liniji Beograd-Dubrovnik dva puta sedmično, ponedeljkom ujutru i četvrtkom po podne. Dubrovnik će biti drugo odredište Jat ervejza u Hrvatskoj, posle Pule, prema kojoj sezonski leti drugu godinu zaredom.

Prvi put Dubrovnik je povezan vazdušnim linijama sredinom 1936. godine, kada je Aeroput otvorio liniju Beograd-Sarajevo-Dubrovnik. Posle Drugog svetskog rata saobraćaj je obnovljen 1953. godine, kada je uvedena linija Beograd - Sarajevo - Dubrovnik - Herceg Novi.

Međunarodne letove iz Dubrovnika Jat je uveo 2. juna 1956. godine, a od 1983. godine uveden je i interkontinentalni saobraćaj letovima do Toronta.

Saobraćaj na liniji Beograd-Dubrovnik obustavljen je 6. avgusta 1991. godine zbog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: