“Širenje NATO-a malo verovatno”

Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Dmitrij Rogozin ocenio je da je širenje Severnoatlantskog saveza malo verovatno.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

17:55

Default images

Prema njegovim rečima, NATO se "zagrcnuo" i u skorije vreme je širenje "nemoguće, čak na Gruziju i Ukrajinu, da se ne govori o drugim zemljama".

Rogozin je na 3. forumu o bezbednosti Saveta evroatlantskog partnerstva u Astani izjavio da veruje da je Kazahstan uz sve partnerske odnose sa NATO-om blizak "pre svega s Rusijom".

"Nemoguće je porediti naše odnose, bliske, srodničke, porodične, sa odnosima drugih porodica koje dolaze sa tortama i žele da vam se svide", rekao je Rogozin, nazivajući NATO i "udvaračem" Kazahstana.

Itar-Tas je preneo da je generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer u kuloarima foruma u Astani rekao da Alijansa "nije u suparništvu sa Moskvom za uticaj u Kazahstanu", kao i da "ne teži da se meša u politiku osiguranja bezbednosti zemalja centralne Azije".

Te države su, kako je rekao, suverene i same se mogu pobrinuti za sopstvenu bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: