Nagrada za "Majku Hrabrost"

Građanska inicijativa “Majka Hrabrost” dobila je nagradu fonda "Mesta u srcu" kao najpozitivnija građanska inicijativa realizovana u prethodnoj godini.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2009.

20:04

Default images

Nagrada se dodeljuje četvrtu godinu za redom, a, pored plaketle i diplome, dodeljeno je i 400.000 dinara od Erste banke za aktivnosti u 2010. godini, gratis sala za konferenciju za štampu u "Medija centru", kao i aparati i softveri za kancelariju.

E, još da nađemo kancelariju, gde će nam biti kraj! Moglo bi se to, naravno, rešiti od ovih 400.000 dinara, ali je nezgodacija što će nam taj novac biti dostupan tek od januara 2010, a do tada ko živ ko mrtav, nama se žuri, mi bismo, ako ikako može, da se negde uselimo što pre!

Ipak, pošto “Majka Hrabrost” još uvek nema svoje prostorije, a novac od nagrade dostuupan je tek od januara 2010. godine, ova organizacija traži podršku odgovornih kompanija.

Neki od projekata za koje ovih dana konkuriše “Majka Hrabrost” između ostalog su: SOS telefon za porodilje (za pozive iz porodilišta, dok su u porodilištu); Mapa porodilišta (obilazak svih porodilišta u Srbiji i prikupljanje svih mogućih informacija relevantnih za korisnike, slikanje smeštaja i opreme, a potom objavljivanje svega na vebsajtu kao i u štampanoj brošuri); Paket prve pomoći za boravak u porodilištu (za trudnice pre nego što odu u porodilište); Monitoring i provera rada mehanizama za zaštitu prava pacijenata (funkcionišu li zaštitnici prava pacijenata, funkcioniše li “beli telefon”, funkcioniše li inspekcija…).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: