Dečakovo stanje stabilno

Zdravstveno stanje dečaka iz Pančeva, koji je pre tri dana teško povređen od udara struje, stabilno je, ali je on još u životnoj opasnosti.

Izvor: B92

Subota, 13.06.2009.

15:00

Default images

Reč je o L.C. (13) iz Pančeva koji je teško povređen kada se s drugovima igrao na parkiranim železničkim vagonima na stanici Varoš u Pančevu. Od udara struje dečaku je oštećeno 40 odsto površine kože, pri padu sa vagona je povredio glavu, a zadobio je povrede i na telu.

"Dečak je u ozbiljnom stanju, ali stabilan. Ukoliko bude mogao da izdrži operaciju, već u ponedeljak će mu biti presađena koža dobrovoljnog davaoca", rekao je hirurg bolnice Ivan Rakić.

Dodao je da su se odazvala dvojica davaoca kože koji će pomoći dečaku da se oporavi od teških opekotina zadobijenih od udara struje.

"Ta koža davalaca neće zarasti, već će pomoći da se ispod nje regeneriše dečakova sopstvena koža", rekao je Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: